Kostenbesparing en terugverdientijd

Kostenbesparing & Terugverdientijd

Benieuwd naar de kostenbesparing met zonnepanelen? Dit kan honderden euro’s per jaar aan voordeel opleveren, al hangt dat natuurlijk af van de grootte van de installatie en uw eigen elektriciteitsverbruik. Voor de financiering van de zonnepanelen bestaan verschillende mogelijkheden, aan de hand waarvan u de terugverdientijd kunt laten berekenen.

GRATIS OFFERTES ZONNEPANELEN

Fors besparen op uw energiekosten, uw woningwaarde verhogen en onafhankelijk van energiemaatschappijen worden? Investeer in een zonnepaneleninstallatie en vraag volledig gratis en vrijblijvend offertes aan inclusief een gedetaileerde weergave van uw subsidiemogelijkheden.

Klik hier om naar het offerte aanvraag formulier te gaan.

Mogelijkheden tot financiering

Een kostenbesparing met zonnepanelen realiseren, maar daar op dit moment niet voldoende spaargeld voor beschikbaar? Er bestaan een aantal andere mogelijkheden tot investering. U kunt dan denken aan het verhogen van de hypotheek, lease, een groene lening, een energiebespaarlening of zelfs crowdfunding. Het zijn mogelijkheden om de zonnepanelen te financieren, zodat u een kostenbesparing kunt realiseren.

We gaan voor de berekening van de kostenbesparing en terugverdientijd uit van een systeem met 20 zonnepanelen, die gemiddeld 250 Wp aan vermogen zullen leveren. Dit vraagt om een investering van circa €9.250, inclusief de btw en de montage.

De 20 zonnepanelen zullen jaarlijks zo’n 4.500 kWh aan elektriciteit opwekken. Dat betekent dat ze bij een energietarief van €0,225 per kWh via saldering goed zijn voor een opbrengst van €1.012,50 per jaar. Op die manier heeft u 9 jaar de tijd nodig om de investering in de zonnepanelen terug te verdienen. Na de terugverdientijd van de panelen gaan die nog gemakkelijk 16 jaar mee, een levensduur van 25 jaar of meer is namelijk geen uitzondering. Dat betekent dat u vervolgens gedurende al die tijd op de elektriciteitsrekening kunt blijven besparen. De besparing op de maandelijkse energienota bedraagt zo’n €84,38.

Let op: we gaan in dit voorbeeld uit van een inflatie van 1,5% per jaar.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Het gaat ten eerste om de opbrengst van de panelen die u plaatst, het Wattpiek vermogen dient zo hoog mogelijk te liggen. Dat betekent dat de panelen veel energie opwekken op het moment dat de zon er op volle kracht op straalt. Daarnaast is uiteraard het aantal panelen van belang, in relatie tot de investering die u doet. Des te efficiënter u de panelen kunt plaatsen, des te kleiner de investering kan zijn voor een groot aantal panelen die veel elektriciteit zullen opwekken.

Tenslotte dient u rekening te houden met de kosten voor de installatie en plaatsing, net als met de kosten voor de omvormer die u erbij nodig heeft. Het zijn de verschillende factoren die van invloed zijn op de terugverdientijd van de zonnepanelen.

De kostenbesparing met zonnepanelen levert tot meer dan €1.000 voordeel per jaar op, terwijl een bedrag van €9.000 op een spaarrekening die 1,5% rente vergoedt slechts €135 per jaar op zou leveren. Dit geeft goed aan hoe een investering in zonnepanelen een stuk interessanter kan zijn dan het geld op een spaarrekening.

Een specialist kan u de kostenbesparing met zonnepanelen schetsen en op die manier de terugverdientijd in uw specifieke geval berekenen. U krijgt op die manier een goed beeld van de kostenbesparing die u kunt realiseren, zodat u financieel voordeel zal hebben bij de investering in zonnepanelen.

Interesse in zonnepanelen?

Bespaar flink op uw elektriciteitskosten, verhoog de waarde van uw woning, wordt onafhankelijk van energiemaatschappijen en profiteer van de andere voordelen van zonne-energie.

Wilt u ook weten wat het zou kosten om bij u zonnepanelen te plaatsen?
Vraag dan volledig vrijblijvende offertes bij ons aan.
Landelijke dekking, hoogwaardige uitvoering, laagste prijs garantie.

Richtprijzen zonnepaneleninstallaties all-in

Aantal panelen Opgewekt vermogen in WattPiek Opgewerkt vermogen in KiloWattUur Prijs incl. 21% btw & montage Besparing per jaar Terugverdientijd
6 1500 Wp 1270 kwH € 3.000 - € 3.600 € 279 10 - 12,5 jaar
10 2600 Wp 2200 kwH € 4.200 - € 4.600 € 484 8,7 - 9,5 jaar
14 3640 Wp 3080 kwH € 6.000 - € 6.600 € 677 8,8 - 9,7 jaar
20 5200 Wp 4400 kwH € 8.000 - € 8.600 € 968 8,3 - 8,9 jaar
26 6760 Wp 5720 kwH € 9.300 - € 10.500 € 1.258 7,5 - 8,5 jaar

Uitgangspunten

  • Alle tarieven zijn gemiddelden uit de markt uitgaande van een standaard zonnepanelenpakket met inbegrip van 21% btw
  • LET OP: ER IS GEEN REKENING GEHOUDEN MET SUBSIDIES OF TERUGVORDERING VAN 21% BTW.
  • Een standaard zonnepanelenpakket bestaat uit standaard zonnepanelen, gemonteerd op een pannendak van een eensgezinswoning, bekabeling extern en intern wordt aangesloten op een nette (niet weggewerkte) manier. Omvormer en aansluiting op het netwerk zijn inbegrepen. Standaard marktconforme garanties zijn van toepassing.
  • Eventuele aanvullende wensen of uitzonderingen zijn niet meegenomen in de prijsindicaties, zoals bijvoorbeeld speciale zonnepanelen (geïntegreerd in dak, voorzien van dakisolatie, verwerkt in glas, extreem hoog rendement etc.) Of
  • Om de besparing per jaar te bepalen is uitgegaan van het elektriciteitstarief van € 0,22 per kwH in 2017. De verwachting is dat in de komende 10 jaar de gemiddelde elektriciteitsprijs zal gaan stijgen waardoor de besparing groter zal zijn dan hierboven is aangegeven. Tevens zal de terugverdientijd korter zijn. Hier is in bovenstaande tabel geen rekening mee gehouden.
  • Er zijn talloze soorten zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen. Kwaliteit en garantievoorwaarden kunnen verschillen. In bovenstaande tabel is met een gemiddelde kwaliteit en garantie rekening gehouden.
  • Prijzen tussen verschillende aanbieders kunnen in verband met concurrentie en acties fors verschillen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie