Waarom zonnepanelen: 10 voordelen

De voordelen van zonnepanelen

Waarom zonnepanelen een goede keuze vormen? Daar bestaan verschillende redenen voor. Ten eerste bieden ze u de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te wekken. Bovendien kunt u dankzij de voordelen van zonnepanelen eenvoudig flink besparen op de energie-rekening en kunt u bijdragen aan een duurzame trend onder een groot deel van de bevolking. Daarnaast zijn er nog 7 belangrijke voordelen welke hieronder opgesomd worden.

10 voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn gunstig voor uw Energielabel

1. Forse besparing op jaarlijkse elektriciteitskosten (€ 650 per jaar)
2. Snelle terugverdientijd (gemiddeld 7 jaar)
3. Aantrekkelijke fiscale mogelijkheden (complete BTW terugvorderen)
4. Aantrekkelijke en goedkope financiering (onder meer door Energie Bespaar Lening)
5. Verhoging van de woningwaarde (onder meer door beter Energie Label)
6. Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit (75% prijsdaling in de afgelopen jaren)
7. Zonnepanelen zijn efficiënter dan ooit en in alle kleuren en maten te verkrijgen
8. Zonne-energie onbeperkt voorhanden en eeuwigdurend
9. Zonne-energie is goed voor het milieu
10.Zonnestroom opwekken is leuk om te doen !

Zelf duurzame energie opwekken

Zonnepanelen vormen allereerst een goede keuze vanwege de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te wekken. Het maakt u tot een duurzame energieleverancier, zo heeft het Europese Hof van Justitie in 2013 geoordeeld. U doet een duurzame bijdrage aan de beschikbaarheid van elektriciteit, waar u zowel zelf als samen met andere gebruik van kunt maken. De elektriciteit die u opwekt met de zonnepanelen kunt u in eerste instantie zelf gebruiken, het deel dat u niet nodig heeft valt terug te leveren en bovendien te salderen.

Tip: als leverancier van duurzame energie bent u bovendien ondernemer voor de Belastingdienst. Dat betekent dat u de btw over de aanschaf van de panelen en de installatie daarvan kunt terugvorderen.

GRATIS OFFERTES ZONNEPANELEN

Fors besparen op uw energiekosten, uw woningwaarde verhogen en onafhankelijk van energiemaatschappijen worden? Investeer in een zonnepaneleninstallatie en vraag volledig gratis en vrijblijvend offertes aan inclusief een gedetaileerde weergave van uw subsidiemogelijkheden.

Klik hier om naar het offerte aanvraag formulier te gaan.

Besparen op de energie-rekening

Ten tweede biedt het aanbrengen van zonnepanelen de mogelijkheid om te besparen op de energierekening. Het is een van de meest aantrekkelijke voordelen van zonnepanelen, omdat de energierekening flink lager zal uitvallen. Een investering in 20 zonnepanelen kost bijvoorbeeld €9.250. Dit levert jaarlijks een voordeel op van €1.012,50 op de energierekening. Dat betekent dat u de investering in zo’n 9 jaar kunt terugverdienen. De zonnepanelen gaan gemakkelijk 25 jaar mee, waardoor er 16 jaren volgen waarin u flink minder betaalt voor de energierekening.

In vergelijking tot het geld op een spaarrekening levert de investering in zonnepanelen aanzienlijk meer op. Het is een van de redenen waarom steeds meer mensen zonnepanelen kopen, zowel uit eigen middelen als door middel van een financiering. De voordelen van zonnepanelen zijn financieel groot genoeg, waardoor het zelfs op basis van een financiering de moeite waard is om daarin een investering te doen.

Bijdragen aan duurzame trend

Ten derde dragen de voordelen van zonnepanelen bij aan een belangrijke duurzame trend. Op de vraag waarom zonnepanelen voor hen een goede keuze vormen antwoorden steeds meer mensen dat ze graag hun steentje willen bijdragen aan de trend die ze om zich heen zien ontwikkelen. Een groeiende groep mensen wordt zich bewust van het feit dat we iets terug dienen te doen voor het milieu, dat we de laatste decennia flink hebben belast. Een investering in zonnepanelen kan daaraan bijdragen, omdat u er daarmee voor zorgt dat u zelf duurzame energie uit zonlicht kunt opwekken.

Benieuwd naar de voordelen van zonnepanelen en waarom u die zou moeten installeren? De specialist kan u naast deze drie belangrijke voordelen nog een aantal andere bijkomende voordelen schetsen. Het is bovendien mogelijk om die toe te laten spitsen op uw persoonlijke situatie, zodat u bijvoorbeeld na kunt gaan hoe laag de energierekening voortaan uit zal vallen. De specialist in zonnepanelen schetst u graag waarom ze een goede keuze vormen, zodat u die ook zelf aan kunt schaffen en op het dak kunt laten plaatsen.

Interesse in zonnepanelen?

Wilt u ook weten wat het zou kosten om bij u zonnepanelen te plaatsen? Vraag dan volledig vrijblijvende offertes bij ons aan.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie