Zonnepanelen info

Zonnepanelen informatie inwinnen

Zonnepanelen info inwinnen en aan de hand daarvan bepalen of ze voor u een goede keuze vormen? Er is in Nederland voldoende zon beschikbaar om de panelen op een rendabele wijze te plaatsen. Het is uiteraard van belang om rekening te houden met de verschillende onderdelen van het complete systeem en op voorhand na te gaan of uw type dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft op het dak of wat er mogelijk is? Het zijn zaken waar de specialist in zonnepanelen u meer info over kan verstrekken.

Zon in Nederland

We hebben in Nederland gemiddeld 1.800 zonuren per jaar. Dat betekent dat de zon 150 dagen per jaar volledig schijnt, wanneer we rekenen met 12 uur per dag. Dit is ruim voldoende om rendabel gebruik te maken van zonnepanelen, gemiddeld genomen kunt u die na 9 jaar terugverdienen. Het is binnen de zonnepanelen info uiteraard verstandig om op zoek te gaan naar het rendement, aan de hand van het Wattpiek vermogen. Op die manier krijgt u een goed beeld van wat het systeem u kan opleveren, mits u zorgt voor een plaatsing op het zuiden onder een hoek van 36 graden. Dat is de meest ideale situatie, waarmee u optimaal efficiënt zonlicht in elektriciteit om kunt laten zetten. Lees hier verder over zon in Nederland.

Onderdelen van het zonnepanelensysteem

Omvormer zet zonnestroom naar 220 Volt
Omvormer zet zonnestroom naar 220 Volt

Benieuwd naar de verschillende onderdelen van het zonnepanelensysteem of wilt u specifiek zonnepanelen info inwinnen over een van de onderdelen? Houd er rekening mee dat het systeem bestaat uit een omvormer in de meterkast, de bekabeling naar de zonnepanelen en het montagesysteem om de panelen veilig en degelijk op het dak te kunnen bevestigen.

U kunt zonnepanelen info inwinnen over de verschillende onderdelen, aan de hand waarvan u eenvoudig na kunt gaan wat erbij komt kijken en wat u moet u moet verwachten van de investering daarin. Lees hier verder over de onderdelen van een zonnepanelensysteem.

Geschikte daken voor zonnepanelen

De zonnepanelen info op de website geeft u bovendien aan hoe u op de verschillende soorten daken die we in Nederland gebruiken zonnepanelen kunt plaatsen. De panelen zijn namelijk geschikt voor zowel platte daken als pannendaken, net als voor groene daken en zelfs daken van golfplaten, kunststof en metaal. Het is wat dat betreft mogelijk om de zonnepanelen op haast ieder type dak te plaatsen.Neem de zonnepanelen info door om na te gaan welke bijzonderheden er gelden voor het type dak en waar u met het oog op de plaatsing eventueel extra rekening mee dient te houden.

Aantal zonnepanelen op het dak

Benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft op het dak? We leggen u in de zonnepanelen info uit dat u tegenwoordig onbeperkt kunt salderen voor eigen gebruik, waardoor u het best zoveel mogelijk panelen kunt laten plaatsen.

De beperkende factoren zijn in dat geval de ruimte op het dak en uiteraard de beschikbare (gefinancierde) middelen om hier gebruik van te maken.

U kunt aan de hand daarvan het aantal zonnepanelen op het dak bepalen, bij voorkeur op basis van de uitgebreide zonnepanelen info die u een specialist in spé maakt.

Interesse in zonnepanelen?

Wilt u ook weten wat het zou kosten om bij u zonnepanelen te plaatsen? Vraag dan volledig vrijblijvende offertes bij ons aan.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie